BBC One – Life, Plants, Woodland timelapse

Pasionații care digeră frecvent timelapse, și caută toate noutățile posibile, din domeniu, cu siguranță are câteva scene epice, la care se raportează. Asta vă prezentăm astăzi. Una dintre cele mai faimoase secvențe de timelapse, realizată de BBC, în cadrul seriei “Life. Plants”.

Autorii au vrut să reproducă dezvoltarea plantelor, așa cum n-ar putea-o vedea niciodată, nimeni, cu ochiul liber. Practic, se dorea realizarea unei scene, care, preț de câteva secunde, să dezvăluie procesul de creștere al mai multor plante,  așa cum acesta are loc, în realitate, de-a lungul a luni de zile.

Întregul decor din acel petic de natură a fost reprodus într-un studio, construit special pentru această scenă, unde au fost instalate plante, a căror creștere a fost filmată de-a lungul unui an. Secvența a durat 2 ani, pentru a fi realizată, începând cu înregistrarea scenei din pădure, continuând cu filmarea în studio, de-a lungul a cel puțin un an de zile, și terminând cu editarea finală. Editare, care a însumat 96 straturi în programul de editare. Impresionant, după orice standarde posibile.

Deși scena datează din 2008, rămâne în continuare una dintre secvențele de referință în toată industria timelapse-ului.

“This timelapse of an entire growing season in one continuous shot took two years to film and involved taxingly detailed measurements and complicated tracking gear. Plant growth timelapses are very susceptible to changes in weather and light conditions. A slight shift in wind direction can make a plant seem to be in a different position from one shot to the next. So, exact models of every structure in the woodland were replicated in a studio, covered with blue screen material and planted. The resulting studio timelapse images were then imposed on to the background of the woodland tracking shots.”

Scena mult lăudată:

Si iată detaliile din spatele culiselor, despre cum aceasta a fost realizată: