Microsoft Hyperlapse

microsoft-hyperlapseSe pare că Microsoft nu își ocupă timpul doar cu sisteme de operare și alte chestii serioase. În ultimele luni, a lansat o versiune beta a unui soft de hyperlapse. Da, ați auzit bine, de hyperlapse! Chiar așa se și numește: Microsoft Hyperlapse. Este vorba de un program care e disponibil atât pentru desktop, cât și pentru telefoane (Android și Windows phone). Acesta vine ca o replică a aplicației “Hyperlapse Instagram“, realizată exclusiv pentru IPhone, ocupând “golul” de pe piața aplicațiilor Android și Windows Phone.

Aplicația, în principiu, stabilizează secvențe video, prin două metode:
1. poate să înregistreze un video nou (pe telefon sau tabletă), pe care să-l proceseze (pe același telefon/tabletă cu care a fost filmat), și să-l salveze într-un format ușor de citit și uploadat pe orice site de hosting de videoclipuri (Youtube, Vimeo etc).
2. poate să importe un video realizat cu o altă camera video, și să-l stabilizeze pe acela.

Videoclipul poate fi accelerat de la 1X, până la 32X (pe Windows phone și Android), și până la 25X (pe Windows Desktop). Randarea unei secvențe durează impresionant de puțin, comparând cu aplicații similare (Adobe After Effects – Warp Stabilizer), pe calculatoare puternice. Lucrul cu acest program (pe telefon, tabletă sau desktop) este foarte ușor și intuitiv, chiar și pentru cineva care nu a mai editat niciodată un video:

Ca neajunsuri, se poate menționa numărul mic de extensii, pe care le poți importa (.mp4, .mov, .wmv), motiv pentru care, dacă vrei numaidecât să-ți stabilizezi videoclipul filmat acum 2 ani, ce are extensia “.avi”, va trebui prima dată să-l convertești în una din cele 3 extensii suportate, și abia apoi să-l prelucrezi.

Momentan, aplicația este încă în dezvoltare, rămânând gratuită până pe 1 oct. 2015. După această dată, probabil va costa o sumă modică (să sperăm!).
Așa că, până atunci, instalați aplicația și jucați-vă cu ea, cât mai mult!